Sjolaa?
Sjolaa

Waar liefde en passie voor

chocolade elkaar ontmoeten

Volg ons verhaal op de Sjolaa Facebookpagina

Wie is Sjolaa?

 

Sjolaa bestaat uit 2 personen: Johan Pouliart (15-05-1966) en echtgenote Katrien Verslycke (25-11-1976)

 

Johan groeide op in een bakkerij en kreeg het bakkersleven met de paplepel ingegoten.

Er was dus niet veel discussie wat opleidingskeuze betrof. Johan "mocht" bakker worden en mee in de familiezaak stappen.

In de bakkerij werd er ook reeds met chocolade gewerkt. Niet alleen qua bakkerijproducten maar ook reeds truffels en chocoladefiguren met Sint en Pasen.

Na vele bakkersjaren had Johan er genoeg van en dan vnl. de nachtelijke uren, het weekendwerk, het werken als anderen slapen, ...

Johan gooide de bakkersschort over de haag :-)

 

Ondertussen kreeg de hobby "chocolade en marsepein" terug tijd en ruimte om te groeien.

Bij de geboorte van beide dochters werd het doopsuiker met veel liefde door Johan gemaakt. Telkens een chocolade/marsepeincreatie die op erg veel bijval kon rekenen.

 

In zijn atelier thuis creeërde Johan verder en volgden er diverse bestellingen vnl. qua doopsuiker. Ook was er steeds een assortiment van een 5-tal truffels.

Initieel wouden we ons toeleggen op marsepein maar uiteindelijk is deze markt te beperkt en was de vraag naar chocolade veel groter.

Stilaan werd het marsepeinaandeel kleiner en groeide het chocolade aandeel.

 

En "Sjolaa" was geboren. Sinds 2007 kan je ons vinden aan de Geerdegemvaart te Mechelen.

 

Sjolaa????

Inderdaad "sjolaa".

Toen Marte (de oudste dochter) leerde spreken zei ze tegen chocolade "sjolaa" en aangezien een bedrijfsnaam niet altijd te serieus moet zijn opteerden we voor Sjolaa.

De jongste dochter (Fien) zei "kokola" maar die was iets te laat want Sjolaa was reeds een feit.

 

Stilaan groeide Johan zijn hobbyruimte uit en nam ze een steeds groter deel in beslag in huis. De garage en opslagruimte werden in de loop der jaren opgeofferd voor "Sjolaa".

De garagepoort werd een vitrine en de garage werd een waar atelier/winkelruimte.

 

Commercieel liggen we op geen ideale locatie, maar eens je ons weet zijn is de ligging eerder positief dan negatief. Je kan parkeren om en rond de zaak en dit gratis! Iets waar je in een centrum alleen maar kan van dromen.

 

Sjolaa is klein en dit wensen we zo te behouden. Met ons 2-tjes staan we sterk.

Wij ademen als het ware "Sjolaa".

Kom je naar de winkel, bel je of mail je. Telkens heb je ofwel Johan of Katrien aan de lijn. Klanten weten dit erg te appreciëren.

Wij maken ook graag tijd voor de klanten en willen dat zij eveneens begeesterd raken door "Sjolaa". Onze klanten zijn nl. onze beste reclame!

Klant per klant willen wij de harten van de mensen veroveren. Zijnde per mail, per telefoon, in de winkel of tijdens een workshop.

 

Wat maakt ons sterk?

Kennis en kwaliteit.

Johan is een sprekende, wandelende (en soms lopende) chocolade-encyclopedie.

Kwaliteit staat bij Sjolaa voorop. We werken met Callebaut chocolade en we gebruiken enkel de beste ingrediënten voor de praline-vullingen.

Ook een constante bijscholing, vernieuwing en open geest zorgen ervoor dat Sjolaa blijft groeien.

 

Johan houdt van experimenteren met smaken. Zo vind je tijdens de eindejaarsperiode aperitiefchocolades met wasabi, gedroogde sjalot, curry, tabasco, olijfolie, ... In de zomer verrassen we met coolshot truffels. Chocolade die je rechtsreeks uit de koelkast opeet.

 

Niet enkel zijn we trots op Sjolaa maar ook op Mechelen.

Naar aanleiding van dit ontwierpen wij de Mechelse Maantjes.Mechelaars zijn gekend als Maneblussers.

Wij ontwierpen een chocoladevorm in de vorm van een maantje.

Zo onstonden de Mechelse Maantjes. In doosjes van 15 stuks (5 van elke chocolade) met hierop het verhaal van de Maneblusser of zakjes van 18 stuks (van 1 chocolade)

 

 

Sjolaa

 

Geerdegemvaart 137

2800 Mechelen

 

T. 015/34.74.04

BTW BE 0521 820 309

 

Website & E-mail

 

W: www.sjolaa.be

M: info@sjolaa.be

 

Verkoopsvoorwaarden

Openingsuren:

 

woensdag-donderdag-vrijdag

10u-18u30

zaterdag

10u-18u