Over ons

Volg ons verhaal op de Sjolaa Facebookpagina


Wie is Sjolaa?


Wij zijn Johan Pouliart en Katrien Verslycke.
Man en vrouw.
Gepassioneerde trotse bezielers van Sjolaa.

 

Johan is een bakkerszoon en kreeg de bakkersstiel met de paplepel ingegoten.
Hij draaide dan ook een hele tijd mee in de bakkerij van zijn ouders tot het toch wel zware en onregelmatige leven van een bakker hem deed beslissen om de zaak niet verder te zetten.
Maar de liefde voor chocolade en marsepein liet hem niet los.
Thuis maakte hij een mini-atelier en hij begon zich meer en meer in zijn hobby van chocolade en marsepein te verdiepen.
Bij de geboorte van zijn 2 dochters maakte hij iedere keer een originele en heerlijke creatie.
Iedereen was dolenthousiast.

En zo begon Johan steeds meer bestellingen voor ‘doopsuiker’ aan te nemen.
Hierbij bleef het niet, hij maakte in zijn atelier een assortiment van verschillende soorten truffels en de chocoladebal begon te rollen.

Sjolaa was geboren.

Sjolaa?
Ja, Sjolaa.
Onze dochter Marte had dit woord voor chocolade verzonnen toen ze leerde spreken.

Wij vonden dit zo origineel, dat we dit als naam voor onze zaak kozen.
Onze jongste dochter Fien maakte er later kokola van, was ook mooi geweest.

De hobbyruimte van Johan werd stilaan te klein dus maakten we van onze garage en opslagruimte een winkel met atelier.
We kozen ervoor om niet te verhuizen naar de stadskern van Mechelen, maar aan rand te blijven.
Onze klanten appreciëren dit enorm.
Nog snel wat chocolade of een geschenk kopen?
Bij ons is er altijd parkeerplaats.

 

Sjolaa is een relatief kleine zaak en dat willen we zo houden.
Met ons twee zijn we een goed team.
Wij zijn Sjolaa, we ademen Sjolaa.
Johan, Katrien en tijdens drukke perioden ook ons Marte.
Wij zijn er voor jullie in de winkel, tijdens een workshop, aan de telefoon of via de mail.

Onze sterkte?
Kwaliteit en kennis.
We werken met de chocolade van Callebaut en Belcolade en gebruiken enkel de beste ingrediënten voor onze pralinevullingen.
Johan is een sprekende chocolade-encyclopedie. Hij schoolt zich constant bij en zoekt altijd naar vernieuwing.
Zo experimenteerde hij al met hartige pralines voor bij het aperitief, chips met chocolade, gepeperde chocomelk en wie weet wat hij allemaal nog uit zijn chocoladehoed tovert.

De Mechelse Maantjes, een chocolaatje in de vorm van een maantje, is onze creatie.

Zoals je misschien wel weet, worden de Mechelaars maneblussers genoemd.
Dit is ons eerbetoon aan onze stad.
Deze chocoladevorm is ondertussen gepatenteerd.