Workshops


SJOLAA WORKSHOPS

Al 17 jaar op rij uitgeroepen tot de beste chocoladeworkshops in België !!


Het geven van chocolade workshops allerhande is iets wat we al meer dan 15 jaar doen in ons professioneel atelier te Mechelen.

Sjolaa houdt vast aan haar waarden. We staan dicht bij onze klanten en garanderen hoge kwaliteit. We kijken er dus naar uit om jullie onder te dompelen in ons uniek Sjolaa verhaal.

VOOR 2024 ZIJN WE VOLGEBOEKT

DATA 2025 ZIE HIERONDER


Duik gedurende 3 uur mee in de chocoladewereld van Sjolaa.

Mr en Mrs Sjolaa begeleiden jou en delen met veel enthousiasme hun passie en liefde voor het vak.

In de schort van Sjolaa word jij een echte chocolatier en ga je zelf aan de slag met de verschillende soorten chocolade.

Wij zorgen voor koffie, thee en frisdrank en uiteraard ook voor proevertjes en chocolade.

Terwijl de gemaakte creaties koelen, vertellen we hoe de cacaoboon Sjolaa wordt.

Jouw creaties twv +/- 35€ krijg je mee naar huis om ermee te pronken en om nog na te genieten.

 

De afwas doen wij.


Maak een keuze uit de diverse formules

 

Wij organiseren geen kinderworkshops of kinderverjaardagsfeestjes.

 

* Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen wel samen met volwassenen deelnemen aan een workshop.
Zij krijgen 10 euro korting. (korting in de vorm van een waardebon, de dag van de workshop of tot een jaar na datum te gebruiken)



Geschenkbonnen voor een workshop vind je in de webshop


Reserveren voor een workshop doe je via de webshop

In vrije inschrijving stellen we een groep samen van min 6p en max 16p.


Vanaf 10 tot maximum 25 personen zijn de workshops privé en kan je zelf een datum (van woensdag tem zaterdag), het tijdstip en de soort workshop aanvragen.
Op zaterdag organiseren we enkel workshops om 10u en om 14u30.
Beschikbaarheid van bepaalde data aan te vragen via mail.

Prijs standaard workshop: 65€pp

Kinderen (8-14 jaar): 55€pp (kan enkel samen met een volwassene reserveren)

Privé sessie: startbedrag 650€ (+65€pp voor het aantal personen boven 10 deelnemers)


Reserveren met een geschenkbon doe je via mail met vermelding geschenkbonnummer en vervaldatum.


Data workshops in vrije inschrijving



MINDER TOT GEEN WORKSHOPS VAN HALF SEPTEMBER TEM PASEN WEGENS TE DRUK IN HET ATELIER



VOOR 2024 ZIJN WE VOLGEBOEKT



Reserveer hier


NOVEMBER + DECEMBER 2024


Van 8 november tot eind 2024 geen workshops wegens te druk in het Sjolaa atelier met Sinterklaas en de Eindejaarsfeesten.



2025


JANUARI 2025


- zaterdag 11 januari om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (VOLZET)


- zaterdag 11 januari om 14u30: I love chocolate (VOLZET)


- zaterdag 18 januari om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (VOLZET)


- zaterdag 18 januari om 14u30: I love chocolate (nog 1 plaats)


Reserveer hier



FEBRUARI 2025


- woensdag 5 februari om 19u: Trek je stoute schoenen aan (privé sessie)


- zaterdag 8 februari om 10u: I love chocolate (nog 1 plaats)


- zaterdag 8 februari om 14u30: Trek je stoute schoenen aan (nog 2 plaatsen)


- zaterdag 22 februari om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (VOLZET)


- zaterdag 22 februari om 14u30: I love chocolate (VOLZET)


Reserveer hier



MAART 2025


- zaterdag 15 maart om 10u: themaworkshop Pasen (nog 2 plaatsen)


- zaterdag 15 maart om 14u30: I love chocolate (VOLZET)


- zaterdag 22 maart om 10u: I love chocolate (nog 6 plaatsen)


- zaterdag 22 maart om 14u30: themaworkshop Pasen (VOLZET)


Reserveer hier



APRIL 2025


- zaterdag 26 april om 10u: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 26 april om 14u30: I love chocolate (nog 11 plaatsen)


Reserveer hier



MEI 2025


- zaterdag 17 mei om 10u: pralineworkshop "Fruitig en fris" (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 17 mei om 14u30: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 24 mei om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (nog 4 plaatsen)


- zaterdag 24 mei om 14u30: I love chocolate (nog 13 plaatsen)


Reserveer hier



JUNI 2025


- zaterdag 7 juni om 10u: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 7 juni om 14u30: Trek je stoute schoenen aan (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 21 juni om 10u: pralineworkshop "Fruitig en fris" (nog 13 plaatsen)


- zaterdag 21 juni om 14u30: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 28 juni om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (nog 6 plaatsen)


- zaterdag 28 juni om 14u30: I love chocolate (nog 10 plaatsen)


Reserveer hier



JULI 2025


Data nog onbekend



AUGUSTUS 2025


Data nog onbekend



SEPTEMBER 2025


- zaterdag 20 september om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 20 september om 14u30: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 27 september om 10u: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 27 september om 14u30: Trek je stoute schoenen aan (nog 15 plaatsen)


Reserveer hier



OKTOBER 2025


- zaterdag 4 oktober om 10u: pralineworkshop "De Klassiekers" (nog 12 plaatsen)


- zaterdag 4 oktober om 14u30: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 11 oktober om 10u: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 11 oktober om 14u30: themaworkshop Herfst/Halloween (nog 9 plaatsen)


- zaterdag 18 oktober om 10u: themaworkshop Herfst/Halloween (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 18 oktober om 14u30: I love chocolate (nog 15 plaatsen)


- zaterdag 25 oktober om 10u: themaworkshop Sinterklaas (privé sessie)


- zaterdag 25 oktober om 14u30: themaworkshop Sinterklaas (nog 15 plaatsen)


Reserveer hier



NOVEMBER + DECEMBER 2025


Van begin november tot eind 2025 geen workshops wegens te druk in het Sjolaa atelier met Sinterklaas en de Eindejaarsfeesten.


Chocolade workshop Pimp your pump, maak je eigen Louboutin

I love chocolate

(max 25p)


Leer schrijven en tekenen met chocolade, giet Mechelse Maantjes en maak je eigen chocoladefiguur


65 euro pp

Maak zelf je chocolade in het thema Sinterklaas of Pasen. Schrijven met chocolade en mouleren van chocolade vormen.

Themaworkshop Pasen

(max 15p)


Maak je eigen raapeieren en paaskonijntjes.
We maken gebruik van zowel de standaard als gekleurde chocolades.

65 euro pp

Maak zelf je chocolade in het thema Sinterklaas of Pasen. Schrijven met chocolade en mouleren van chocolade vormen.

MASTERCLASS - DAGCURSUS

Experimenteren met vullingen

(max 10p)


We richten we ons op de hobbykoks of beginnende chocolatiers. 

In deze uitgebreide cursus focussen we ons op de vullingen voor pralines en gaan creatief aan de slag met kruiden, noten, ganaches, fruitpurees, ...


195 euro pp

Demonstratie in het Sjolaa chocolade atelier. Kom een kijkje nemen achter de schermen van de chocolade productie.

Demonstratie van 1 uur
(min. 10p – max. 35p)

Verhaal van cacaoboon tot chocolade

demonstratie mouleren Mechelse Maantjes, holle figuren en pralines

degustaties van verschillende chocolades en pralines 

 

Demonstraties mogelijk in het Frans of het Engels

Reservatie enkel voor groepen

NIET op zaterdag


demonstratie 170 euro 

degustatie 4 euro pp

Chocolade workshop Pimp your pump, maak je eigen Louboutin

Trek je stoute schoenen aan

(max 15p)


Gaande van pumps tot sneakers, wandelschoenen, voetbalschoenen en herenschoenen.

Als extra rode chocolade

65 euro pp

Maak zelf je chocolade in het thema Sinterklaas of Pasen. Schrijven met chocolade en mouleren van chocolade vormen.

Themaworkshop Herfst/Halloween

Sinterklaas

(max 15p)


Leer schrijven en tekenen met chocolade.

Maak en versier je eigen Herfst- of Sinterklaasfiguur. Als extra oranje of rode chocolade.


65 euro pp

Kom als teambuilding naar een chocolade workshop. Leer je eigen pralines maken.

I love chocolate KORTE VERSIE

 (max 25p)

 

Leer schrijven en tekenen met chocolade

 en maak je eigen chocolade figuur in 2 uur

Wordt enkel ingericht als privé workshop bij min 10 deelnemers


59 euro pp

Video's van tijdens de workshops

Maak zelf je chocolade in het thema Sinterklaas of Pasen. Schrijven met chocolade en mouleren van chocolade vormen.

Pralineworkshop

(max 15p)

keuze uit


"Klassiekers"

vormpraline Ben-Hur (mokka-walnoot)

handpraline praliné



"Fruitig & Fris"

vormpraline fruitgelei en melkchocolade ganache

handpraline met een stevige vulling op basis van seizoensfruit

65 euro pp

Maak zelf je chocolade in het thema Sinterklaas of Pasen. Schrijven met chocolade en mouleren van chocolade vormen.

MASTERCLASS - DAGCURSUS

Starten met chocolade

(max 10p)


We richten we ons op de hobbykoks of beginnende chocolatiers. We leren diverse manieren van chocolade tempereren, decoreren van chocolade, basisvulling en mouleren van een pralinevorm. Na het volgen van deze masterclass heb je voldoende tips om thuis aan de slag te gaan of verder te verfijnen.


195 euro pp

Verschillende chocolade workshops te Mechelen. Leer pralines maken, chocolade tempereren of chocolade vormen mouleren.

I love chocolate Luxe Versie

(max 20p)


I love chocolate workshop ontvangst met cava of fruitsap, werk met rode chocolade en snuif chocolade.

Wordt enkel ingericht als privé workshop bij min 10 deelnemers


75 euro pp

Zelf aan de slag met chocolade. Veel voorkomende vragen worden hier beantwoord.

Zijn er nog vragen?


Neem dan een kijkje op de FAQ pagina